saç örgülü, ponponlu BEBEK ŞAPKASI_ hand knit baby hat

ponponlu BEBEK BERESİ

Sizlere bol bol açıklamalı ve şemalı örgü örnekleri ve yapılışlarını yeni modellerim ile devam ettirmek istiyorum. knitting bloğumda yayınladığım Kağan'ın çim beresinden sonra bu bere örneğiminde işinize çok yarayacağından eminim.

Yün örgülerde bu kadar bolca örgü ve açıklamaları bir araya getirmeye çalışmak son derece zevkli. Genelde nette arayıpta bulamadığımız 5 şişle eldiven yapılışına varana değin, firkete işi, oklava işi ve daha bir çok örgü tekniğinede yer yer verdim. Örgü dergisi tadında yapılabilinir, denenmiş örgüleri sizlere aktarırken sizlerinde beni yorumlarınızla sevindireceğinizi umuyorum. Örgülerim güzel olmalı diyen bayanlara ÖRGÜ ÇOCUK BERELERİ.

örgü BERE Örneği

ÖRGÜ BEREnin Yapımı : Çevresi 50 cm olacak bereye 96 ilmek atarak başlanır. 7 cm yaklaşık 20 sıra 1 yüz 1 ters lastik örerek devam edilir. 8.5 cm 22 sıra şemadaki örgü tekniğine göre örülür. Daha sonra 22 sıra yine 8 cm berenin tepesi toplanarak beremizin deseni bitirilir. Üst kısımda toplam 78 ilmek eksiltilmiş oldu ve şişimizde 18 ilmek kaldı. Çeşitli uzunlukta çektiğimiz zincirlerin üzerine diktiğimiz ponponları bu 18 ilmeğin içerisine sabitleyip bu  18 ilmeği kapatalım. Örgünün dikilişi ve örgünün bitirilmesi şemalı olarak ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir. Ponpon yapımı için aynı çapta iki daire kesiin kartondan ve bu dairenin ortasında 1.5 cm çapında küçük bir daire çizip kesin. ipi bir iğne yardımı ile bu iç içe iki dairenin içerisine dolayın. Dolamaya başlamadan önce başka bir ip sabitleyin küçük dairenin etrafında. Üstüne dolama işleminiz bittiğinde ponponunuzu bu iple sıkıp sabitleştirecek ve bunuda zincire dikeceğiz.  Şemadaki baklava dilimli örneği 6 defa tekrarlıyoruz.

Örgü ile şenlenen evlerde hayat buldu ipler. Bendende sevgilerrrrrrrrr.

örgü BEREnin Yapımı

unutmuşum :) buda bereyi ördüğümüzde nasıl örgüyü bitireceğimiz ve iğne ile eklemesi nasıl yapılır onun şeması.